Waarom kiezen voor shortlease?

Shortlease is anno 2019 erg populair en dit heeft verschillende redenen. Men vindt het over het algemeen belangrijk om een mooie auto te rijden en dit is zeker bij ondernemers het geval. Veel ondernemers leasen een auto omdat ze dan een nieuwe auto kunnen rijden en deze niet in een keer hoeven te betalen. Buiten dat krijgen zij de btw terug en drukt dit de winst. Echter kiezen ook steeds meer mensen die geen ondernemer zijn voor shortlease. Met behulp van shortlease is het voor enorm veel mensen mogelijk om een leuke auto te rijden. Het maakt hierbij niet uit of je op zoek bent naar een shortlease automaat of een shortlease occasion.

Er zijn verschillende vormen van leasen en shortlease is er daar een van. Het grote voordeel van shortlease is dat je niet aan lange contracten vastzit. Verdien jij momenteel goed, maar ben jij er nog niet zeker van dat dit over een aantal jaar ook nog het geval is? Dan is het zeker verstandig om voor shortlease te kiezen. Zo kan je een auto bijvoorbeeld al voor een aantal maanden leasen. Houdt er echter wel rekening mee dat je dan maandelijks wel een stuk meer kwijt bent. Mocht jij een auto voor een aantal jaar leasen, dan scheelt dit maandelijks flink in de kosten. Wil jij een auto voor de lange termijn leasen? Dan is een andere variant van leasen voor jou handiger. De variant van leasen die dan beter bij jou past is operational lease. Operational lease en shortlease lijken erg veel op elkaar. Mocht jij hier meer over willen weten, lees dan de volgende alinea eens.

Shortlease en operational lease

Mocht jij voor een van bovenstaande varianten van leasen kiezen, dan zal dit een aantal voordelen met zich meebrengen. Zo hoef je bij beide varianten het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting niet zelf te betalen. Deze kosten zijn natuurlijk wel verrekend in het bedrag dat je maandelijks betaalt. Echter is dit in verhouding een stuk minder dan dat je zou moeten betalen als je een auto gekocht hebt. Kortom, het leasen van een auto zorgt voor een hoop gemak. Het nadeel is echter dat je de auto niet afbetaald en de auto aan het einde van de rit niet van jou is. Wil jij een auto leasen en wil jij dat de auto uiteindelijk ook van jou is? Dan zou je voor financial lease kunnen kiezen.

Wanneer je voor financial lease kiest, dan betaal je de auto als het ware in een aantal jaar af. Betaal jij iedere maand netjes? Dan is de auto na een aantal jaar van jou. Het nadeel is echter wel dat het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting voor eigen rekening zijn. Mocht jij een auto willen leasen, bedenk dan van te voren goed welke variant voor jou het meest interessant is. Weeg alle opties tegen elkaar op en maak uiteindelijk een verstandige keuze. Vergeet niet dat het leasen van een auto ook een soort van lening is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *