De Hypotheker Almelo

Ga jij binnenkort een mooi huis kopen en heb je daarbij onafhankelijk advies nodig over de hoogte van jouw hypotheek? Dan is het verstandig een hypotheekadviseur in te schakelen. Een hypotheekadviseur geeft op financieel gebied advies over hypotheken en helpt je met het vinden van een hypotheek die bij jou past. Hierbij wordt ten eerste jouw persoonlijke situatie en toekomstplannen in kaart gebracht. De hypotheek of verzekering die bij jou past wordt gekozen aan de hand van een onderzoek op basis van jouw financiële situatie. Wanneer je voor een onafhankelijke hypotheekadviseur kiest ben je zeker van een deskundig advies. Door een onafhankelijke partij te kiezen heb je een ruimere keuze uit diverse hypotheekaanbieders in de regio.

Werkzaamheden van een hypotheekadviseur

Iemand die een expert is en veel weet over een onderwerp is bevoegd in het geven van raad. Een hypotheekadviseur is een tussenpersoon die als bemiddelaar optreedt bij het afsluiten van een hypotheek. Hij analyseert de situatie en de wensen van degene die een hypotheek wenst om een zo goed mogelijk advies uit te brengen. Een hypotheekadviseur kan voor een bedrijf in dienst zijn waarbij ze met een paar hypotheekaanbieders samenwerken.  Andere hypotheekadviseurs werken daarentegen onafhankelijk en met een vele aanbieders samen. Hierdoor kunnen zij  onafhankelijk advies geven in hun netwerk met diverse partijen. Wanneer je dus een hypotheek wil afsluiten is het belangrijk om uit te zoeken waar je het beste terecht kan voor je eerste intakegesprek.

Hoeveel kost een hypotheekadvies?

Meestal word het bedrag voor een advies en bemiddeling van te voren vastgelegd. Hierbij betaal je vaak een vast bedrag voor het gehele traject. Het bedrag kan tussen de 1500 en 3000 euro liggen, dit is immers afhankelijk van welke adviseur je hebt, het advies en jouw persoonlijke situatie. Daarnaast werken sommige adviseurs op basis van uurloon, dit tarief kan variëren tussen de 80 en 175 euro per uur.

Heb jij een hypotheekadviseur nodig? Bij De Hypotheker in Almelo krijg je een gratis en vrijblijvend eerste gesprek. Het is immers verstandig om bij een onafhankelijke partij om hun expertise te vragen, zodat je nauwkeurig advies krijgt. Hierdoor weet je of je hypotheekofferte de beste aanbieding is die je kunt krijgen. Dit is mogelijk bij elke vestiging van De Hypotheker bij jou in de buurt!