Dit is Enschede

Enschede is de grootste stad van Twente en staat natuurlijk garant voor vele bedrijven. Het is namelijk een stad die populair is voor veel ondernemers en er is veel plek om te ondernemen. Denk aan de bedrijventerreinen zoals Marsteden, Euregio en nog veel meer Enschede heeft namelijk ook nog een ware haven aan het Twentekanaal. Naast de vele bedrijven heeft Enschede nog veel meer. Enschede heeft zo veel te bieden en ook veel wat niemand weet.

Geschiedenis van de nijverheid in Enschede

Enschede is een stad met historie. In de vroege middeleeuwen is Enschede ontstaan als een dorpje omdat het op de grens lag en op de weg tussen Munster/Osnabrück en Deventer. In 1300 kreeg het zijn eigen stadsrechten en werd toen officieel een stad. Maar Enschede staat vooral bekend als textielstad. In de 18e eeuw kwam textielnijverheid ontzettend op in Nederland en Enschede groeide uit tot belangrijkste en grootste textielproducent van Nederland. Het ging op een gegeven moment zelfs zo hard dat de bevolking tussen 1870 en 1900 vervijfvoudigde.

Impact industriële revolutie op Enschede

De impact van de industriële revolutie in Enschede is zo groot dat vandaag de dag nog veel te zien is uit die tijd. Denk bijvoorbeeld aan de textielfabrieken en grote arbeiderswijken. Het Patmos en Het Laares zijn goede voorbeelden van arbeiderswijken die er nog steeds zijn. Het Janninkscomplex is een ook een gerenoveerde textielfabriek. Jannink was ook een grote textielfamilie in Enschede. Ook bijvoorbeeld het Volkspark is te danken aan die tijd. Aangelegd uit opdracht van andere belangrijke textielfamilie “Van Heek”.

Lees meer over ondernemerschap in Enschede

De nijverheid van toen is nog steeds aanwezig in Enschede. Enschede is een ware ondernemersstad met vele bedrijven. Als je benieuwd bent naar allerlei verhalen over de grootste stad in Enschede moet je bij Dit Is Enschede zijn. Het is een blog die veel verteld over Enschede en het ondernemerschap in Enschede. Verschillende ondernemingen worden belicht en er wordt vertelt waar je moet zijn met welke vraag.

Dit is Enschede