Een herinnering dragen

Herinneringssieraden kunnen veel betekenen voor ons en kunnen ook veel dingen zijn. Hierbij kun je denken aan een oude trouwring, eerste melktandje van je baby of een dierbare die je onlangs hebt verloren. Deze herinneringen blijven ons voor altijd bij. Een herinneringssieraad hoeft niet altijd een negatieve betekenis te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een ouder die voor altijd iets van hun kind wil dragen.

Handgemaakte sieraden

Om een herinneringssieraad zo persoonlijk mogelijk te maken, worden ze meestal met de handgemaakt. Hierdoor is geen enkele sieraad hetzelfde, waardoor hij dus extra speciaal is.

Je kan jouw wensen doorgeven aan de juwelier om zo tot een mooi ontwerp te komen. Ik raad het meeste aan om vooraf op internet alvast afbeelding van verschillende ontwerpen te bekijken. Zo heb ik het ontwerp van mijn ideale herinneringssieraad gevonden.

Bij de juwelier

De juwelier maakt herinneringssieraden. Zelf heb ik ook een herinneringssieraad bij Nelleke Plegt gekocht. Dit is een goudsmit bij mij in de buurt. Bij juwelieren die herinneringssieraden maken kun je met je ontwerp terecht. Heb je nog geen ontwerp dan maakt dat ook niet uit. Samen met de juwelier kun je vaak tot een mooi ontwerp komen.

Bij de juwelier bij mij in de buurt kon ik kiezen uit herinneringssieraden van as, haar, afdruk of gravure. Voor mijn herinneringssieraad heb ik de as van een dierbare gebruikt. Zo heb ik toch nog een klein aandenken die mooie momenten terughalen. Ik ben echt super blij met mijn ring en kan Nelleke Plegt ook niet genoeg bedanken.