Waar moet je op letten bij de aanschaf van koffie op kantoor?

Dat koffie op het kantoor belangrijk is op veel verschillende manieren dat is wel bekend ondertussen maar waar moet je op letten wanneer je koffie op kantoor wil hebben? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en wat je er voor over moet hebben.

Inventariseer de wensen op het kantoor

Bij het aanschaffen van een machine of de koffie bonen is het goed om te kijken wat voor iedereen het beste werkt. Zo kun je een koffie machine vaak afstellen op een bepaalde warmte zodat je niet te warme koffie krijgt als je maar een kwartier pauze hebt. Ook kun je er voor kiezen hoe sterk de koffie afgesteld staat.

Schoonmaken en onderhouden

Wanneer je te maken hebt met een koffiemachine op het kantoor dan heb je ook tegelijkertijd te maken met het schoonmaken van dit apparaat en het onderhouden van dit apparaat. Hij moet af en toe gereinigd worden en ook moet er regelmatig nieuwe koffie aangevuld worden natuurlijk. Dus maak hier duidelijke afspraken over wie dit op zich gaat nemen en hoe dit het beste werkt bij jullie op kantoor. Er zijn ook koffieleveranciers die zorgen dat er iemand langs komt voor een reiniging van de machine en het aanvullen er van.

Vraag advies

Vraag advies bij een van de koffieleveranciers over waar je allemaal aan moet denken bij het aanschaffen van een koffiemachine. Zij weten het beste welke machine je moet hebben en hoe deze afgesteld moet worden op het aantal personeel dat je rond hebt lopen op het kantoor. Ook kun je dan afspraken maken over eventueel onderhoud van de machine en het leveren van de koffie. Het makkelijkste is wanneer je dit allemaal onder 1 dak hebt. Op die manier gaat er zo min mogelijk tijd verloren en heb je dus meer tijd voor een lekker kopje koffie.