Waarom zijn lokale ondernemers zo belangrijk?

Het internet is de laatste jaren zo enorm populair geworden dat je waarschijnlijk jezelf er wel op kan betrappen dat jij veel spullen ‘’even’’ online koopt. Het heeft zeker voordelen om dit te doen maar toch wil ik ook de andere kant van het verhaal laten zien en waarom je ook de lokale ondernemers moet blijven steunen! Maar het internet kan hier ook mee helpen. Wanneer je bijvoorbeeld bedrijven in Overijssel zoekt in google dan krijg je lokale bedrijven te zien waar je misschien zaken mee kan gaan doen!

Het is goed voor de buurt

Wanneer jij bij bedrijven in de buurt gaat kopen dan betekent dit ook indirect dat je de omgeving van dat bedrijf steunt. De wijk, de stad of zelfs de provincie. Wanneer er veel levendigheid is in de buurt is dat ook weer aantrekkelijk voor andere mensen om er mee bezig te zijn of te komen wonen. Vaak nemen bedrijven ook mensen uit de buurt aan dus wanneer het goed gaat met bedrijven in de omgeving creëert dat ook werkgelegenheid.

Lokale sponsoring

Naast de werkgelegenheid en dat het mensen kan aantrekken om in de buurt te helpen of te komen wonen zijn deze bedrijven vaak ook bereid om de lokale sporters, evenementen of sportclubs te sponsoren waardoor de kinderen in de buurt ook weer actief en leuk bezig kunnen zijn!

Waarom wil je dan toch online kopen?

Ja het is bekend dat je online je spullen vaak goedkoper kunt kopen of dat je weet dat er altijd voorraad is. En dit zijn zeker hele goede redenen om online te kopen maar wat hier een beetje ontbreekt is persoonlijk contact en goede klachten afhandeling! Want dat is toch vaak waar lokale ondernemers wel voor staan. Alles bij elkaar denk ik dat het goed is als we met zijn allen weer iets vaker aan de lokale fysieke bedrijven denken!