Aansprakelijkheid en vergoeding na een verkeersongeval

Dagelijks nemen we deel aan het verkeer. We gaan elke dag met de auto of fiets, naar ons werk, school, hobby of vrienden. Toch denken we er bijna nooit bij na dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Een verkeersongeval kan veel schade met zich meebrengen. Deze schade noemen we ook wel letselschade. Maar kan deze schade vergoed worden?

Slachtoffer van een verkeersongeval

Een ongeval doet vaak plotseling voor. Indien je denkt slachtoffer te zijn van een verkeersongeval door een fout van een ander, dan kun je de desbetreffende hiervoor aansprakelijk stellen. Bij een verkeersongeluk wordt er altijd letselschade geleden. Letselschade is zowel de lichamelijke als de psychische schade die je als slachtoffer ondervindt na een ongeval. Letselschade kan uit verschillende kosten bestaan. Als het ongeval door een ander is veroorzaakt wil je hier natuurlijk een vergoeding voor. Hiervoor kun je de hulp inschakelen van een letselschade advocaat.

De lestelschade advocaat

Een letselschade advocaat is een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in alle vraagstukken rond letselschade. Voor het aansprakelijk stellen van een desbetreffende is het aangeraden om een advocaat in te schakelen. Een letselschade advocaat probeert jou als slachtoffer zoveel mogelijk zorgen uithanden te nemen. Hierdoor kun jij je volledig richten op jouw herstel. Naast juridische vraagstukken, helpen deze advocaten vaak ook met andere vraagstukken.

Is het verplicht om een advocaat te hebben bij letselschade

Nee, een advocaat is niet verplicht. Wel wordt dit aangeraden. Een advocaat is specialist in juridisch vakgebied. Door de ervaring en kennis van een advocaat kunnen jullie de vergoeding, waar jij als slachtoffer recht op hebt, krijgen. Het wordt dus aangeraden bij een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of een medische fout een letselschade advocaat in te schakelen.