Advocatenkantoor SPRAAQ in Almelo

Als bedrijf zijnde kan het ook voorkomen dat je een advocaat wil inschakelen voor verschillende zaken. SPRAAQ advocaten zijn gespecialiseerd in de zakelijke markt als het aankomt op de advocatuur. Het is nooit verkeerd om vooraf je bepaalde beslissingen maakt als ondernemer, dit te overleggen met je advocaat. Achteraf kan de schade vele malen groter zijn dan wanneer je vooraf een bezoek aan een advocaat brengt die advies kan geven met het hele wetboek in zijn of haar hoofd.

Dit jonge fanatieke advocatenkantoor is gevestigd in Almelo en houdt zich voornamelijk bezig met rechtsgebieden als:

• Procesrecht – Denk hierbij aan van allerlei zaken die te maken hebben met procesrecht zoals dagvaarding, kort geding, hoger beroep, getuigenverhoor etc.

• Ondernemingsrecht – hieronder vallen allerlei zaken waar je als ondernemer tegen aan kunt lopen zoals problemen binnen een aandeelhoudersovereenkomst, bestuurdersaansprakelijkheid, verzet faillissement, turboliquidatie, geldleningsovereenkomst etc.

• Incassorecht – Denk hierbij aan verschillende zaken die te maken hebben met het incassorecht zoals beslag leggen op niet betalende klanten, faillissementsaanvraag van niet betalende partijen, verweer faillissementsaanvraag voor je eigen onderneming, incassokosten, incasso facturen etc.

• Arbeidsrecht – hieronder vallen allerlei zaken waaronder problemen met een arbeidsovereenkomst, het ontslag van een werknemer (eventueel op staande voet) concurrentiebeding en relatiebeding, ontslagvergoedingen, zieke werknemers, reorganisatie of een vaststellingsovereenkomst.

• Bouwrecht – Hieronder vallen zaken zoals problemen met het retentierecht van een aannemer of problemen met de bouwtijd van een bouwproject.

Advocaat nodig?

Eigenlijk is het voor elke ondernemer handig om een advocaat te hebben waarbij je terecht kunt voor verschillende vragen. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat je wil procederen maar een advocaat heeft uiteraard een brede kennis wat betreft alle wetgeving en regels. Het is dus nooit verkeerd om je vragen eerst te stellen aan een advocaat vooraf je bepaalde keuzes gaat maken. Een advocaat kan je in ieder geval het advies geven op basis van wat wettelijk is toegestaan. Zo voorkom je dat je achteraf voor verassingen komt te staan. Ben je een ondernemer en heb je en advocaat nodig? SPRAAQ Advocatenkantoor in Almelo kan voor jou misschien wel de beste optie zijn!