Ieder bedrijf heeft er mee te maken: de verwerking van afval. Voornamelijk in de industriele sector hebben we te maken met bergen aan afval. Of het nou is om voor de portemonnee of om de belasting op het milieu te verlagen, de afvalberg van kantoren, winkels en dienstverleners moet kleiner.
Dit kan wellicht als onbegonnen werk klinken maar dat valt reuze mee met deze tips!
Afval verkleinen doen we samen
Afval verkleinen doen we samen. Duik samen met je collega’s de afvalbakken in en kijk wat je allemaal kunt scheiden. Er belandt nog teveel afval op één hoop in de afvalbak. Er kan hier een heleboel van worden gescheiden. Sommige bedrijven kunnen wel honderden euro’s besparen door het effectief scheiden van hun afval. Zo is het aangeraden om papier en plastic te scheiden maar die banenschil die je al gauw even in de afvalbak gooit kan bij het gft. Ijzer en hout kunnen ook apart worden ingezameld. Zo verminder je de restafval, bespaar je kosten en draag jij je steentje bij aan het milieu. Een win-win situatie dus!
Een afvalshredder is een must
Een eenvoudige en duurzame manier om efficiënt bedrijfsafval te verkleinen kan met de universele shredder (NGU) van Scratch Recycling Resolutions. Hier bespaar je kosten mee in het afvoeren van afval. Deze shredder versnippert het afval tot kleine stukjes zodat het volume wordt verkleind en vaak goedkoper afgevoerd kan worden.
De universele shredder (NGU) is ontwikkeld voor conventionele recycling bedrijven en ook voor gebruik in de maakindustrie. De shredder verkleint het inputmateriaal naar een maat tussen de 10 en 120 mm.
Bijna ieder type afval kan verwerkt worden door de shredder. Enkele voorbeelden zijn: papier, achrief, textiel, plastics en verpakkingsmateriaal.
Houd een afvalregister bij
Om afval van je bedrijf effectief te managen is het aan te raden om een administratie bij te houden van het afval dat geproduceerd wordt. De medewerkers kunnen ieder hun bijdrage leveren op het moment dat er een stukje bewustwording plaatsvindt. Vraag de cijfers van het geproduceerde afval op en deel deze door het aantal personen om de gemiddelde afvalproductie per persoon te berekenen. Deel deze resultaten met je medewerkers en probeer hen actief mee te laten werken aan het verminderen van de hoeveelheid afval.