Waarom terecht bij een accountantskantoor?

Accountancy is een breed begrip. Accountantskantoren bieden vele diensten aan die vallen onder “accountancy”. Hierbij kun je denken aan het samenstellen van jaarrekeningen, bedrijfsresultaten inzichtelijk maken en begeleiden bij financiële administratie. Deze werkzaamheden kosten ondernemers vaak veel tijd. Tijd die ze liever ergens anders in willen steken. Een bedrijf als 2.0accountants, een accountantskantoor in Enschede, kan ondernemers hierbij helpen. Benieuwd hoe? Lees dan verder!

Accountancy

Een accountant houdt zich bezig met het samenstellen, beoordelen en controleren van jaarrekeningen en financiële administratie. Dit zijn taken die een ondernemer naast zijn “dagelijkse” werkzaamheden liever wilt uitbesteden. In de accountancy van een onderneming worden vaak fouten gemaakt. Natuurlijk wil de ondernemer niet liever dan alle cijfers foutloos en overzichtelijk hebben. Hiervoor kun je terecht bij een accountant.

Bedrijfsadvies

Accountants staan vaak bekend als externe adviseurs. 2.0accountants biedt bedrijfs- of belastingadvies aan als diensten. Accountants zijn experts op financieel gebied. Je kunt je bij een accountant laten adviseren bij verschillende financiële vraagstukken, zoals bijvoorbeeld bij financieringsaanvragen, herstructureringen, reorganisaties en fiscale kansen. Bij moeilijke vraagstukken is het belangrijk om advies te kunnen vragen. Hierdoor wordt je weer de juiste richting ingestuurd.

Administratie

Administratief werk is vaak niet leuk en tijdrovend. Toch heeft een ondernemer veel te maken met deze administratieve werkzaamheden. In deze administratieve taken worden vaak veel fouten gemaakt en dat wil je liever niet. Een accountant kan deze administratie volledig overnemen. Dit betekent dat ondernemers deze administratieve werkzaamheden kunnen uitbesteden bij een accountantskantoor. Accountantskantoren zoals 2.0accountants kunnen de gehele administratie automatiseren en overzichtelijk maken voor de ondernemer.