Alles op een rijtje met jouw bedrijf

Als je een eigen bedrijf hebt wil je alles goed op een rijtje hebben. Hierbij zijn een aantal dingen erg belangrijk zoals goed personeel, goede bedrijfsvoering en een goede hygiënische werkomgeving. Naast deze dingen vergeten bedrijven vaak goede oplossingen voor ICT en risico-inventarisatie. In dit blog lees je hier meer over.

Risico-inventarisatie

Elk bedrijf is verplicht om risico-inventarisatie te hebben en hiervan een rapport te hebben. Echter is dit geen makkelijke klus, maar wel erg belangrijk. Gelukkig kun je een rie laten opstellen door bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Rie is risico inventarisatie & evaluatie en brengt de risico’s in je bedrijf overzichtelijk in kaart.

Door de hoeveelheid complexiteit van de wet- en regelgeving is het een erg lastige klus om een rie zelf op te stellen. Echter is dit dus verplicht en kun je dit beter uitbesteden aan gespecialiseerde bedrijven zoals Zegt. Een goede RI&E zorgt voor minder uitval, een hogere productiviteit en blijere werknemers. Het gaat namelijk om de veiligheid en gezondheid van je werknemers en is daarom heel erg belangrijk. Sinds vorig jaar wordt er vaker en strenger gecontroleerd door de arbeidsinspectie. Mocht je deze niet hebben, dan kun je een fikse boete krijgen.

ICT oplossingen in het MKB

MKB ICT is voor alle bedrijven in het Mkb super belangrijk, maar wordt vaak iets naar achter geschoven. Dit terwijl de oplossingen super belangrijk zijn en helpen je flink vooruit. Toch vragen ondernemers zich nog steeds af: wat levert het mij nou op?

Denk eens aan een goede ICT-beveiliging en werken in de cloud. Als je de beveiliging van je server goed op orde hebt dan ben je beter voorbereid op cybercriminaliteit. En werken in de cloud is super handig om altijd en overal toegang te hebben tot de bedrijfsdata. Mocht je bij een klant zitten, dan kun je ten alle tijden de data ophalen. ICT oplossingen zijn zo handig en biedt bedrijven veel kansen, die voorlopig nog vaak worden laten liggen door bedrijven.