De personal trainer in Enschede voor Slowmotion High Intensity Training

Wanneer je niet veel tijd hebt, maar toch elke week een goede work-out wilt doen, dan is slowmotion high intensity training misschien iets voor jou. Een manier van sporten en trainen waardoor je in een half uurtje jouw volledige work-out hebt volbracht en dat ook nog eens zonder te zweten! Je zal nu vast wel denken “Dat klinkt onmogelijk”. Begrijpelijk, maar het kan toch echt! TurtL personal trainer Enschede biedt deze speciale trainingen aan. Wil je meer weten over deze bijzondere vorm van trainen? Lees dan snel verder!

Wat houdt het in?

De naam verklapt het al een beetje; langzaam trainen. We kunnen als mens het lichaam trainen door traag en langzaam te bewegen. Door middel van de intensiteit dusdanig op te verhogen, kan er worden gewerkt met lage weerstanden. Het voordeel hiervan is dat we op deze manier gecontroleerd en ordelijk alle vezels binnen de grote spiergroepen ‘leeg’ kunnen trainen. Het resultaat is kortstondig spierfalen, wat weer zorgt voor spiergroei. Dit fantastische fenomeen is ooit ontdekt en door-ontwikkeld door Arthur Jones. Bij TurtL personal trainer Enschede wordt deze techniek gebruikt. Onderhand hebben zij complete studio’s ingericht, waardoor je nog efficiënter en effectiever kan trainen. Zo worden er op de achtergrond oerklanken gebruikt die zorgen voor meer concentratie. We raden je zeker aan om een keer een proefles aan te vragen en het zelf te ervaren!

Ook voor mensen met blessures of met beperkingen aan gewrichten

TurtL personal trainer Enschede biedt extra sessies aan voor mensen met blessures of met beperkingen aan gewrichten. Tijdens deze extra sessies zal er getraind worden door middel van NMES (neuromusculaire elektrische stimulatie). NMES wordt ook succesvol toegepast bij medische revalidatie. Met deze elektrische spierstimulatie wordt beoogd om contracties of vibraties in de spieren op te wekken. De normale spieractiviteit wordt geregeld door het centrale en perifere zenuwstelsel, dat elektrische signalen naar de spieren zendt. NMES werkt op een gelijkaardige manier, maar maakt gebruik van een externe bron (de stimulator). De elektrische impulsen worden naar het lichaam geleid door middel van elektroden die op de huid zijn aangebracht. De impulsen stimuleren de zenuwen om signalen te zenden naar een specifieke spier. Deze spier gaat dan samentrekken, net zoals bij normale spieractiviteit.

Trainen onder begeleiding van een personal trainer

Bij TurtL train je nooit alleen. Je wordt volledig begeleid door een personal trainer die ervoor zorgt dat jij de oefeningen correct uitvoert. Daarnaast zorgt de personal trainer ervoor dat je de motivatie krijgt om het uiterste uit jezelf halen. Benieuwd geworden in de slowmotion high intensity training die TurtL personal trainer Enschede aanbiedt? Ga dan snel naar hun website en vraag een gratis proefles aan om kennis te maken met deze nieuwe manier van sporten!