Bedrijfshypotheek aanvragen, welke keuzes zijn er?

Tegenwoordig wordt je doodgegooid met het aanbod als het aankomt op financieringen. Bedrijfsfinancieringen zijn er in vele vormen en zijn vooral van toepassing voor ondernemers. Voor ondernemers kan het soms een waar doolhof zijn om aan een passende financiering te komen. Gelukkig zijn er onafhankelijke bedrijven zoals, Financieringsgilde met filialen in Enschede, Almelo en Hengelo, die jouw als ondernemer van advies voorzien. Benieuwd welke financieringsvormen er allemaal mogelijk zijn? Dat lees je verderop in dit artikel.

Bedrijfshypotheek

Een bedrijfshypotheek moet je net zoals een particuliere hypotheek in termijnen aflossen. Daarnaast moet je net zoals een normale hypotheek de bank kunnen bewijzen dat je de lening kunt betalen en de geldverstrekker dus zijn geld terug krijgt. De bank heeft hiervoor allerlei documenten nodig die je aan moet leveren. De voorwaarden kunnen echter wel afwijken ten opzichte van een particuliere hypotheek. Dit hangt ook heel erg af van de bedrijfsvorm en of de hypotheek op eigen naam komt te staan of die van het bedrijf.

Crowdfunding

In plaats van een lening af te sluiten kun je er ook voor kiezen om een crowdfundingsactie op te zetten. Bij crowdfunding maak je gebruik van groot publiek. Door aan zoveel mogelijk mensen jou plannen en ideeën te vertellen probeer je geld binnen te halen. Vaak gebeurt dit op een online platform waarop je jouw hele verhaal vertelt. Hierin probeer je mensen te overtuigen om jou te helpen met het financieren van jouw onderneming. De doelstelling? Die bepaal je zelf, in 2021 werd er gemiddeld €250.000 opgehaald per campagne.

Factoring

Factoring is een alternatieve vorm van financiering. Bij factoring wordt er gebruik gemaakt van een derde partij. Dit wordt ook wel de factoringmaatschappij genoemd. Wat deze maatschappij doet is het betalen van de facturen die jij krijgt. Ze zorgen ervoor dat deze binnen 24 uur betaald worden. Vaak vraagt de maatschappij een percentage over je omzet als vergoeding. Vooral voor net startende ondernemers kan dit in het begin helpen met de het behouden van een gezonde cashflow.