Bijpassende schoenen voor verschillende gelegenheden

Het is voor veel mensen vaak niet heel erg eenvoudig. Bijpassende schoenen bij je outfit uitzoeken is vaak een lastige opgave. Je moet hierbij op verschillende dingen letten en dit maakt het dan ook een uitdaging. Naast het feit dat je rekening moet houden met de kleurencombinaties, is het ook van belang dat de schoenen goed passen bij de gelegenheid waar je ze wilt gaan dragen. Je kunt ervoor kiezen om makkelijke schoenen op vakantie te dragen, maar tijdens een bruiloft is het toch wat gebruikelijker om mooie hakken van Floris van Bommel te dragen. In dit artikel lees je meer over welke schoenen geschikt zijn voor verschillende gelegenheden.

Zomerse schoenen voor op vakantie

Op vakantie kies je vaak voor makkelijk en snel. Je hebt nota bene geen tijd en zin om je druk te maken om je outfit en je schoenen als er genoeg andere leuke activiteiten te doen zijn op je vakantiebestemming. Vaak is het zo dat er tijdens een zomerse vakantie gezwommen wordt. Hierdoor is het handig om te kiezen voor sandalen of teenslippers. Als je tijdens je vakantie van plan bent om uit eten te gaan, dan is het vaak ook verstandig om een iets netter paar schoenen mee te nemen in je koffer. Hierbij kun je denken aan loafers of ballerina’s. Dit zijn open schoenen waardoor ze niet te warm zijn.

Chique schoenen voor een bruiloft

Het komt vaak voor dat het bruidspaar kiest voor een dresscode of een thema waar de gasten zich aan moeten houden op de huwelijksdag. Dit maakt het een stuk lastiger om een leuke outfit met bijpassende schoenen uit te zoeken. Daarnaast moet je er als gast ook rekening mee houden dat er vaak verwacht wordt dat je in een nette en chique outfit verschijnt. Wat betreft schoenen kun je dan ook als vrouw zijnde het beste kiezen voor hakken of andere sierlijke schoenen. Voor een man zijn brogues of geklede schoenen een goede keuze. Houdt er rekening mee dat de kleur van de schoen goed past bij de rest van je outfit.

Hippe schoenen voor een borrelavond

Tijdens een avond borrelen met vrienden is de keuze van je outfit en schoenen vaak iets minder belangrijk. Het gaat er vooral om dat jij je er lekker in voelt. Toch kan het leuk zijn om je best te doen voor een gezellig avondje in de kroeg. Je kunt hierbij kiezen voor hippe sneakers. Dit is een goede keuze voor zowel mannen als vrouwen. Als je liever iets meer uitpakt kun je als vrouw zijnde ook kiezen voor een mooi paar hakken. Chelsea boots zijn daarentegen een hippe mannen schoenen voor een avondje uit.