Verbouwing op zolder

Een verbouwing van de zolder is een populaire manier om extra ruimte en waardevolle vierkante meters in huis te creëren. Een veelgebruikte methode is het plaatsen van een prefab dakkapel, wat snel en eenvoudig uitgevoerd kan worden. Hierdoor wordt de zolder een volwaardige verdieping die gebruikt kan worden als slaapkamer, werkkamer of speelruimte.

Nieuwe dakkapel plaatsen

Prefab dakkapellen zijn dakkapellen die in de fabriek worden geproduceerd en die op locatie geplaatst kunnen worden. Het voordeel van een prefab dakkapel is dat het snel en eenvoudig geplaatst kan worden en dus minder tijd kost dan een traditionele dakkapel. Daarnaast zijn prefab dakkapellen ook nog eens betaalbaar en beschikbaar in verschillende maten en uitvoeringen, waardoor er altijd een dakkapel beschikbaar is die aansluit bij de wensen en eisen van de opdrachtgever.

Vloer vervangen

Naast het plaatsen van een prefab dakkapel, is het ook mogelijk om de vloer van de zolder te vervangen door een pvc vloer. Pvc vloeren zijn een praktische en hygiënische oplossing voor de zolder, aangezien deze vloeren water- en vochtbestendig zijn. Daarnaast is pvc ook nog eens duurzaam en slijtvast, waardoor het een ideale vloeroplossing is voor de zolder.

Nieuwe zolder inrichten

Als de verbouwing klaar is kan het inrichten beginnen. Voor het inrichten van een zolder zijn een aantal tips die erg handig zijn. Gebruik bijvoorbeeld slimme opbergoplossing zodat je goed gebruik maakt van de ruimte die je ter beschikking hebt op zolder. Ook is het belangrijk om voldoende licht in de kamer te hebben om een ruimtelijk gevoel te creëren. Het is handig om voor de tijd inspiratie op te doen zodat je een goed beeld krijgt hoe jouw droomzolder eruit moet komen te zien. Dit kan bijvoorbeeld door woonbladen, websites en showrooms te bekijken.