De juiste garagedeur kiezen!

Voor een half jaar geleden kocht ik een huis met garage. De vorige bewoners lieten deze voor ongeveer 20 jaar geleden plaatsen. Al snel kwam ik er achter dat de garage deur niet naar behoren werkte. Hij ging moeilijk open, de verf liet los en hij nam aan de binnenkant veel ruimte in beslag. Het werd tijd voor een nieuwe garagedeur. Alleen toen kwam de vraag, wat voor een deur wordt het? Om die keuze voor jou wat makkelijker te maken, hieronder een aantal deuren de voordelen ervan.

Sectionaal deuren

Een sectionale garage deuren bestaat, zoals het woord al zegt, uit secties. Het grootste voordeel van dit soort deuren is dat ze bijna geen ruimte in beslag nemen. Doordat de deur naar boven draait en daar in elkaar schuift, wordt de ruimte in de garage maximaal benut. Daarnaast zijn de deuren dubbelwandig geïsoleerd, waardoor er geen warmte verlies is. Doordat de deur van staal is heeft die een zeer lange levensduur en is die zeer onderhoudsvriendelijk.

Kantel deuren

De kanteldeur is de meest voorkomende garage deur. De deur bestaat uit één deel, die in het plafond wegdraait. De deuren zijn van enkelwandig staal en dus niet geïsoleerd. Het is de meeste simpele garagedeur die je kan krijgen. Wanneer je een klein budget hebt, of de deur niet regelmatig gaat gebruiken kun je het beste voor deze deur gaan. Het is dan jammer van je geld om daar zoveel aan te besteden.

Elektrische deuren

Wanneer je de garage echt gaat gebruiken om je auto in zetten gaat deze deur je veel comfort en gemak bieden. De deuren worden vaak op maat gemaakt zodat het volledig aan de eisen van de klant voldoet. De deur is te openen met een afstandsbediening. Ideaal dus wanneer het regent en jij je auto niet uit hoeft. Ik heb zelf ook voor een elektrische garagedeur gekozen. Deze heb ik op maat laten maken, dit omdat hij deur weer moest passen op de plek van de bestaande deur. Het bedrijf waar ik uiteindelijk terecht kwam was garagedeur Nederland. Ik ben zeer tevreden over het plaatsen en deur zelf!