Het onderhouden van rotating equipment

Rotating equipment wordt overal gebruikt, vooral in de chemische industrie. Rotating equipment zijn onderdelen van een machine die het in beweging zet en draaiende houdt. Erg belangrijke onderdelen dus. Deze onderdelen moeten ook onderhouden, gerepareerd of geïnstalleerd worden. Maar wie zorgt er eigenlijk voor dat de rotating equipment binnen bedrijven draaiende blijven?

Wat is rotating equipment

Rotating equipment is vertaald draaiende onderdelen. En dat is het eigenlijk ook. Hierbij kun je onder andere denken aan stoomturbines, compressoren, gasturbines, pompen, generatoren en tandwielkasten. Dit zijn onderdelen die bijna overal wel gebruikt worden.

Vooral in de chemische industrie wordt er gebruik gemaakt van rotating equipment. In deze industrie wordt er veel gebruikgemaakt van pompen en compressoren.

Chemische industrie

De (petro)chemische industrie gebruikt voornamelijk veel rotating equipment. De petrochemische industrie is de tak waar vooral wordt beziggehouden met aardolie en de producten die hier uit voortkomen.

De chemische industrie is erg groot en blijft groeien. Dit komt door de vele vraag naar energie zoals aardolie. Wist je dat de helft van de terreinen in het havengebied van Rotterdam gebruikt wordt voor de petrochemische industrie? Dit laat zien hoe groot die industrie is. Het is ook erg belangrijk, want we gebruiken erg vaak aardolie- en gassen. De vraag hiernaar wordt ook met de dag groter.

Rotating monteurs

Ook moet rotating equipment af en toe onderhouden worden. Degene die rotating equipment onderhouden, repareren en installeren wordt een rotating monteur genoemd. Dit zijn specialisten op het gebied van rotating equipment.

Vaak werken rotating monteurs in een werkplaats, maar kunnen ook bij bedrijven op locatie werken. Het werk kan erg verschillend zijn, zo moeten rotating monteurs zich bezighouden met onderhouden, repareren, installeren of transporteren van onderdelen. Ook komen er administratieve taken bij kijken.