Een stralend witte lach

Elke dag poetsen en alsnog hebben we soms het gevoel alsof we geen witte tanden hebben. Er zijn vele manieren om je tanden een stukje witter te maken dan dat ze al zijn. De meest bekende methode is natuurlijk tanden bleken. Mondhygiënisten bieden ook steeds meer behandelingen aan die de tanden witter maken.

De mondhygiënist

Mondhygiënisten richten zich op het voorkomen en bestrijden van tandbederf en tandaandoeningen. Ze werken vaak voor tandartsen of in hun eigen praktijk. Patiënten komen vaak elke drie tot zes maanden langs bij de mondhygiënist voor bijvoorbeeld een gebit controle of reiniging. Zelf ga ik altijd naar Mondhygiëniste Enschede.

Mondhygiënisten zijn geen tandartsen. De twee beroepen worden vaak door elkaar gehaald omdat ze allebei behoren tot de tandheelkunde. Hoewel de beroepen soms op elkaar lijken is er toch wel een verschil tussen de twee. Een tandarts focust zich namelijk vooral op het herstellen en verbeteren van het gebit en een mondhygiënist probeert om aandoeningen en problemen te voorkomen. Daarom zijn bezoekjes aan de mondhygiënist meestal preventief en is de grootste taak van de mondhygiënist vooral het geven van advies.

Tanden bleken

Mondhygiënisten die in tandartspraktijken werken mogen tanden bleken. Dit is de meest gebruikte en effectieve methode om tandverkleuring tegen te gaan en je tanden witter maken. Om tanden een natuurlijke witte kleur te geven, moet het glazuur gebleekt worden met 6% waterstofperoxide. Dit is de meest effectieve manier van tanden bleken. Tanden bleken is veilig ik raad wel aan om naar een herkende mondhygiënist of tandarts te gaan om je tanden te laten bleken.

Natuurlijk kun je ook op andere manieren zorgen voor wittere tanden. Zorg dat je goed je tanden poetst en gebruik tandenstokers. Probeer te minderen met koffie, thee en wijn. En ga regelmatig naar de mondhygiënist of tandarts. Dit zijn tips voor wittere tanden mocht je tanden bleken geen goed idee vinden.