Het verduurzamen van je huis

Wist je dat je huis in waarde stijgt bij de aanschaf van zonnepanelen, dit is één van de voordelen die je hebt bij het aanschaffen van zonnepanelen. Een ander voordeel is dat je aan het einde van de maand een lagere energierekening hebt, dit doordat je je eigen energie opwekt.

Fabels over zonnepanelen

Er bestaan een aantal fabels over zonnepanelen, zoals dat zonnepanelen niet rendabel zouden zijn in Nederland. Vaak wordt gedacht dat de meeste zonne-energie opgewekt wordt bij hoge temperaturen zoals je die bijvoorbeeld in Griekenland en Spanje hebt. Dit is niet waar, zonnepanelen hebben namelijk niet per se zonnestraling nodig, ze zijn ook al rendabel in daglicht. Veel mensen zijn ook van mening dat zonnepanelen lelijk zijn en niet mooi staan op een dak. Zo heeft iedereen natuurlijk zijn eigen smaak hierin, wel wordt er van alles aangedaan om zonnepanelen mooier te maken. Zo heb je op dit moment niet alleen de blauwe zonnepanelen met lijntjes maar ook helemaal zwarte zonnepanelen. Deze worden over het algemeen als mooier gezien.

Voor de aanschaf van zonnepanelen ben ik naar een bedrijf gegaan dat zonnepanelen installeert in Enschede. zij hebben verschillende producten die je kunnen helpen bij het verduurzamen van je huis denk hierbij ook aan zonneboilers en warmtepompen. Ik ben uiteindelijk voor zonnepanelen gegaan, ze hebben mij goed begeleidt bij dit proces en hebben goed advies gegeven waar ik ook echt wat mee kon.

Een verkoopmakelaar

Zoals ik al eerder zei stijgt je huis in waarde bij de aanschaf van zonnepanelen. Wanneer je dan je huis verkoopt via een verkoopmakelaar zal je huis dus meer opleveren. Met een verkoopmakelaar kun je alle werkzaamheden uit handen geven. Ook heeft een verkoopmakelaar kennis van de lokale markt, kennen ze het aanbod, zijn ze bouwkundig onderlegd en kunnen zij de beste prijs realiseren.