Hotpotten met vrienden

Er komen steeds meer trends in Nederland in de horeca. Een nieuwe trend waar je steeds meer over hoort zijn hotpot restaurants. Hier zijn nog maar weinig mensen mee bekend in Nederland. Vorig weekend ben ik naar hotpot restaurant Enschede geweest met een aantal vrienden. Dit was een unieke ervaring. Daarom ga ik jullie er in dit artikel meer over het hotpotten vertellen.

Wat is Hotpotten?

Hotpot komt van oorsprong uit Azië komt. Het idee is dat je groent, vlees, vis en noedels gaart in een grote pan met bouillon. Er zijn veel verschillende soort hotpot. Dit komt doordat veel regio’s in Azië een andere manier van hotpot hebben. Er komen in Nederland nu ook steeds meer hotpot restaurants.

Hotpot restaurants

Hotpotten wordt steeds populairder in Nederland. Dit zie je ook aan het aantal hotpot restaurants die erbij komen. Twee jaar geleden had ik er nog niks van gehoord, maar de laatste tijd zie ik ze steeds vaker. Het is ook een erg leuk idee. Met je vrienden aan één tafel met zijn allen bezig met een Oosterse fondue. Zoiets doe je niet vaak. Daarom is hotpotten ook een best leuke ervaring.

Een hotpot in huis

Zelf thuis hotpotten is ook erg leuk. Als je vaker bij een hotpot restaurant bent geweest is het misschien een leuk idee om het zelf eens thuis te proberen. Hotpot is ideaal om met een grote groep vrienden te doen. Je zit aan weinig regels vast en kan er makkelijk je eigen draai aan geven. Net als gourmetten zit bij hotpotten de meeste tijd in het snijden van de groente, vlees en vis. Verder is de hotpot binnen tien minuten klaar om te gebruiken.   

Een echte Chinese hotpot is een grote metalen pan met twee vakken. De twee vakken zijn er zodat je twee verschillende soorten bouillons kunt serveren. Niet iedereen heeft zo’n pan in huis. Dit is geen probleem, want met een normale pan kan het ook. De pan moet wel goed warm blijven tijdens de het eten. Hierom is het belangrijk een elektrische plaat te hebben waar je de pan in het midden van de tafel kan opzetten.

In de ene helft van de pan gaat een normale bouillon en in de andere helft een pittige. Bij supermarkten kun je alles halen wat je nodig hebt voor je eigen hotpot. Nu hoef je alleen nog maar ingrediënten zoals groente, vlees en vis erbij te pakken en je bent klaar om zelf te hotpotten.