Verandering in eetgedrag

Het eetgedrag van de mensen is in de afgelopen 20 jaar veranderd. Dat is niet zozeer gekomen door het feit dat er steeds meer verschillende producten makkelijker verkrijgbaar zijn en dat verschillende eetculturen samen zijn gekomen. Het heeft meer te maken met het feit dat mensen anders zijn gaan denken over voeding. We zijn veel bewuster gaan nadenken over wat we binnenkrijgen, waar het vandaan komt en wat het met ons lichaam doet.

Men denkt tegenwoordig anders over voedsel

Onderzoek heeft uitgewezen dat als je het eetgedrag van iemand wilt veranderen dat dit gedaan moet worden door men over de huidige leefstijl na te laten denken. En laat dat nu net iets zijn, waar men anno 2021 ontzettend mee bezig is. We willen allemaal een leefstijl waarin we optimaal functioneren, veel sporten, ons gezond voelen en er natuurlijk goed uitzien. Je ziet dit terug op de sociale media kanalen waar we dagelijks uren op spenderen.

Balans is het toverwoord

Deze trend heeft absoluut iets positiefs met zich mee gebracht. Men wikt en weegt meer de producten die er in de pan gegooid wordt. Waar voeding vroeger goed genoeg was om de maag te vullen, volstaat dat niet meer. Het gaat tegenwoordig meer om de balans. Heb jij bijvoorbeeld veel gesport, vraagt je lichaam meer energie. Dan eet je net iets meer koolhydraten dan wanneer je de hele dag op de bank hebt gezeten. Tegenwoordig is het toverwoord ook: des te meer kleur op je bord, des te beter het is. Dat betekent namelijk dat je varieert.

Hulp om het allemaal in leefstijl te krijgen

Als deze informatie is natuurlijk nogal basaal en niet echt specifiek. Jij wilt natuurlijk gewoon weten hoe jij tot een gezond bord eten komt en dit structureel kan toepassen in jouw gezonde leefstijl. Je kan bijvoorbeeld eens langsgaan bij een specialist. Denk aan een voedingsdeskundige. Meestal zit deze bij een sportschool of een fysiotherapie praktijk in. Zelf ben ik bij een fysiotherapeut in Almelo geweest om dit informatie in te winnen.

Online gezonde maaltijden in Enschede

Ik woon in Enschede op mezelf en werk fulltime. Ik sport ook elke dag. Dan is het soms net teveel gevraagd om ook in de avond nog te koken. Dat schiet er soms weleens bij in. Toch wil ik graag gezond eten. Dus dan moet je oplossingen verzinnen. Die heb ik gevonden Bij Twente-Meals in Enschede. Ik zocht online op ‘Gezonde maaltijden Enschede’ en ik vond zowaar de ideale oplossingen. Hier kun je gewoon een pakket aan eten bestellen dat is afgestemd op jouw behoefte. Dus er zijn maaltijden voor fanatieke sporters, maar ook voor degene die gewoon gezond wilt eten zonder aar specifieke doelen bij te hebben.