Voedingsdeskundige Jessica van Raalte

Alle feestdagen zitten er weer op en bijna iedereen heeft zijn lijstje met goede voornemens alweer klaarliggen. Net als elk jaar na de kerstdagen willen we weer graag wat kilo’s kwijt. We beginnen het jaar strijdlustig, maar naar een aantal weken, of zelfs soms dagen verliezen we onze motivatie, raken we gefrustreerd wanneer de weegschaal niet omlaag gaat of weten we simpelweg niet hoe we het moeten doen. Klikt dit herkenbaar? Ik stel je graag gerust, 50% van alle mensen met goede voornemens kunnen ze na 12 dagen al niet meer volhouden.

Samen afvallen met een voedingsdeskundige

Om de kans op succes te verhogen helpt het aanzienlijk om een stok achter de deur te hebben. Niet alleen voor je motivatie, maar ook je kennis. Op het internet is zoveel tegenstrijdige informatie over voeding te vinden dat je er zelf gewoon echt niet meer uitkomt. Een voedingsdeskundige kan dan uitkomst bieden.

Voedingsdeskundige of diëtist?

Veel mensen praten over een diëtist, maar zoeken eigenlijk een voedingsdeskundige. Een voedingsdeskundige heeft voldoende kennis in huis om je gewichtsdoelen te behalen. Je gaat pas naar een diëtist als je voedings medische noodzaak heeft (denk bijvoorbeeld aan diabetes) .

Voedingsadvies in Enschede

Zelf begon ik mijn zoektocht ook verkeerd. Ik zocht op dietist Enschede maar eigelijk was ik hier helemaal niet naar op zoek. Bij het eerste gesprek kwam ik hier ook al snel achter. Vervolgens werd ik door een kennis aangeraden om op zoek te gaan naar een voedingsdeskundige in Enschede.

Zo kwam ik uit bij Jessica. Jessica heeft me geholpen om mijn foute voedingskeuzes inzichtelijk te maken en heeft deze vervangen met gezonde voeding. Zelf dacht ik gezond bezig te zijn door veel fruitsapjes, optimale en andere producten te nuttigen, maar blijkbaar zat hier veel te veel suiker in. Als voedingsleek was ik mij hier niet van bewust. Door simpelweg alleen mijn voedingspatroon aan te passen en door minde te gaan snacken verloor ik met gemak 1 kilo per twee weken. Na twee maand zat ik dan ook weer op mijn streefgewicht.

Ik vond het fijn dat Jessica zoveel kennis met mij deelde want nu let ik veel beter op welke “Gezonde” voeding ik nuttig, waardoor ik ook niet meer snel aankom