Verschil tussen gellak en een BIAB

Op het moment dat je je nagels laat doen is vaak de keuze tussen gellak en Acryl nagels. Daar is nu een derde keus bij gekomen: BIAB-nagels. Ze lijken op gellak, maar wat is nu eigenlijk het verschil? Na het lezen van deze blog weet je het!

Gellak

Waar Acryl nagels beschadigend zijn voor je nagels is gellak dat niet. Het is namelijk zachter dan acryl nagels en je kunt het ook makkelijk verwijderen. Dit doe je door eerst de bovenste laag te vijlen om ze vervolgens in aceton te weken. Het is wel aan te raden om dit professioneel te laten doen. Gellak is een lak die je moet uitharden onder een LED of een UV-lamp. Je kunt helaas niet je nagels verlengen. Je nagels worden wel zelf langer doordat ze minder snel afbreken. Dus als je lange nagels wil, is er bij gellak wat geduld gevraagd.

BIAB

BIAB staat voor building in a bottle. Wanneer je het vergelijkt met acryl dan zijn de nagels even sterk. Het voordeel is daarbij dat het in tegenstelling tot acryl niet je nagels beschadigt, het maakt je nagels zelfs sterker! Ook meer dan logische dat mensen steeds vaker kiezen voor BIAB-nagels.

Deze nagels zijn zelfs geschikt voor nagelbijters. Gellak is er vaak makkelijk aftebijten en Acryl beschadigt de nagels alleen maar verder. Met BIAB-nagels zijn ze zo sterk als Acryl en verzorgend als Gellak. Het kan wel zijn dat je in het begin om de 2 weken langs moet komen i.p.v. om de 4 weken.

BIAB-cursus

Wil je deze nagels perfect leren zetten? Dan kun je een BIAB-cursus volgen! De cursus duurt maar één dag en je leert hier de perfecte afwerking. Door die perfecte afwerking blijft de applicatie 4 weken mooi zitten. Vaak is er aan het einde van de cursus nog tijd om mooie foto’s te maken voor je portfolio.