Top 5 personeelsuitjes voor de afsluiting van 2022

Ondertussen is de laatste maand van 2022 alweer aangebroken. Voor vele bedrijven is dit het moment om met het personeel een uitje te plannen om het jaar af te sluiten. Het plannen van een origineel uitje kan enige creativiteit vergen. Op zoek naar inspiratie voor een personeelsuitje? In dit blog zetten wij vijf originele ideeën op een rijtje.

1. Een kerstdiner

Het eerste idee op deze lijst is misschien niet het origineelste idee, maar het kan niet ontbreken. Een gezellige afsluiting van het jaar is een lekker diner met je collega’s. Rond de kerst zijn er veel restaurants die met een apart kerstmenu komen zoals restaurant Kamperland. Een diner in een restaurant zorgt voor een informele setting waardoor de sfeer vaak erg gezellig is. Let wel op dat je op tijd reserveert. Het is namelijk vaak druk rond de kerstperiode.

2. Tover het kantoor om tot restaurant

Met het personeel uiteten kan, afhankelijk van de grootte van het team, vrij prijzig zijn. Een goedkoper alternatief is het omtoveren van het kantoor tot restaurant. Het eten kan geregeld worden via een cateringbedrijf, of door werknemers zelf. Een additioneel voordeel is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het creëren van de sfeer. Je kan het zo gezellig maken als je zelf wilt.

3. Een workshop

Het volgende idee op deze lijst is het uitvoeren van een workshop met het gehele team. Niet alleen is dit erg gezellig, maar daarnaast kan het ook erg leerzaam zijn. Wij raden aan om te kiezen voor een vrij informele workshop, zodat werknemers dit echt als uitje zien in plaats van een verplichting. Onze tip is een BBQ workshop. Barbecueën is een kunst die je iedere zomer opnieuw kunt uitoefenen. Daarnaast kan je na de cursus lekker blijven eten.

4. Een escape room

Een activiteit die de laatste jaren steeds populairder wordt is het ontsnappen uit een escape room. Niet alleen is dit een ontzettend gezellige activiteit, maar daarnaast vergt het ook vermogen om samen te werken. Je zou dit dus kunnen beschrijven als een informele activiteit die bijdraagt aan de teambuilding.

5. Pubquiz en borrel

Het laatste idee op deze lijst kan wederom zowel op een externe locatie als op het kantoor zelf. Dat is namelijk een pubquiz. Het doen van een pubquiz is een gezellige activiteit die door de verdeling in verschillende teams wederom voor teambuilding zorgt. Je kan de pubquiz combineren met een borrel. Je kan je inschrijven voor een pubquiz in een café, of de pubquiz zelf maken.