Een oogmeting voor uw kind is belangrijk

Alles om ons heen wordt steeds digitaler. In een korte tijd hebben we een gigantische transitie meegemaakt. Als je in het jaar 2000 iemand vroeg of ze een mobiele telefoon hadden werd je raar aangekeken. “Waarom zou ik een telefoon meenemen als ik buiten ben” was toen het antwoord. Tegenwoordig is het raar als je geen mobiele telefoon hebt. We zitten namelijk allemaal steeds vaker op schermpjes te turen, zijn meer binnen dan buiten en krijgen minder zonlicht. Zo ook onze kinderen. Echter heeft deze levensstijl veel nadelige gevolgen voor hun ogen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Tijd om dus langs Opticien Enschede te gaan voor een oogmeting! Beter bekend als JM Optiek.

De essentie van een oogmeting

Kinderen gaan regelmatig naar de tandarts voor een controle, dus waarom niet naar een opticien voor een oogcontrole. Ogen zijn minstens net zo belangrijk als tanden. De bovenstaande benoemde levensstijl is een belangrijke oorzaak waarom kinderen steeds vaker en hoger bijziend zijn. Bijziendheid kan op tijd worden herkend als je kinderen regelmatig een oogmeting ondergaan. Daarnaast kan er ook op tijd actie worden ondernomen. De kinderen van 6 tot en met 17 jaar hebben de grootste kans om bijziendheid op te lopen.

De risico’s van bijziendheid

Bijziendheid blijkt gerelateerd te zijn aan verschillende oogaandoeningen. Hoe hoger de bijziendheid, hoe meer kans op die aandoeningen en daarmee op slechtere ogen. Helaas kan bijziendheid niet worden teruggedraaid. Echter, herken je het wél op tijd, dan kunt u proberen om verergering te voorkomen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, waar Opticien Enschede je graag over informeert.

Het herkennen van bijziendheid

Als je één of meer van deze symptomen herkent bij je kind, is je kind mogelijk bijziend:

  • Klachten over hoofdpijn of vermoeide ogen
  • Moeite op school door het niet goed kunnen lezen van het bord
  • Dicht bij de televisie, computer of andere beeldschermen gaan zitten
  • Een boek heel dichtbij houden bij het lezen
  • Objecten in de verte niet goed kunnen zien
  • Veel knipperen
  • Veel in de ogen wrijven
  • De ogen vaak dichtknijpen

Oogmeting bij dé opticien van Enschede

Opticiens adviseren om de ogen van je kinderen met regelmaat te laten controleren door een oogspecialist. Hierdoor kan er tijdig worden ingegrepen en kunnen oogproblemen zoveel mogelijk worden voorkomen. Een oogmeting is bij JM Optiek helemaal gratis en vrijblijvend. Daarnaast geven zij je ook gratis advies op maat.