Leer je doelgroep kennen met Social Media platformen

Als je echt de doelgroep wilt bereiken is het belangrijk om die doelgroep goed te leren kennen. Vervolgens is het belangrijk om te weten wat de kortste stap is naar het bereiken van die doelgroep. Steeds vaker is die kortste weg een Social media campagne. Maar hoe zet je een succesvolle Social Media campagne op. Door de reacties van je doelgroep op je berichten te bekijken, kan er een goed beeld gevormd worden van aspecten die zich afspelen in het hoofd van jouw potentiële klanten wanneer zij in aanraking komen met jouw content zoals producten en diensten.

Bereiken van de doelgroep met advertenties op social media

Social media bevat ontzettend veel kennis en informatie over mensen en doelgroepen. Dit biedt veel kansen voor bijvoorbeeld adverteerders. Vooral Facebook is hiervoor zeer interessant. Zo kun je bijvoorbeeld advertenties richten op locatie, leeftijd, geslacht, interesses, functie, taal enzovoorts..

Verhogen van naamsbekendheid

Doordat mensen vaak op social media te vinden zijn, is dit een ideale plek om naamsbekendheid te verhogen en je merk te positioneren. Door met regelmaat effectieve berichten te plaatsen, gaan zij het bedrijf/merk onbewust steeds meer zien als een autoriteit in de markt.

Consumenten bekijken vaak social media profielen bij het maken van een keuze. Een professionele en goede social media strategie in dan belangrijk. Veel bedrijven hebben een statische website die weinig verandert en vooral laat zien dat een bedrijf bestaat en wat het doet. Social  media daarentegen bevat continue updates en laat zien dat een bedrijf actief en actueel is. Ik heb me daarom laten raadplegen voor een social media campagne door KleesMedia in Enschede.