Knallend het nieuwe jaar in

Dit jaar is het weer zover. Na twee jaarwisselingen met een vuurwerkverbod mogen we dit jaar weer zelf vuurwerk afsteken. Ben jij net zo enthousiast als wij zijn? Lees dan verder voor vuurwerk tips en de regels voor de komende jaarwisseling.

Vuurwerk kopen

Dit jaar is het weer toegestaan om zelf vuurwerk te kopen en af te steken. Wel is het belangrijk dat je zeker weet dat het geen illegaal vuurwerk is. Daarom raden wij aan om vuurwerk te kopen bij een herkende verkoper. Illegaal vuurwerk bestaat voornamelijk uit nitraten, vlinders, cobra’s en lawinepijlen. Met illegaal vuurwerk loop je het risico op een boete. Zelf gaan wij vaak vuurwerk kopen in Duitsland. Het aanbod is daar vaak groter en de prijzen voordeliger.

Vuurwerkregels

Ondanks dat het vuurwerkverbod niet meer geldt bij de komende jaarwisseling, zijn er nog een aantal regels waar rekening mee moet worden gehouden. Het afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan op oudjaarsavond vanaf 18:00 tot 02:00. In die periode mag alleen vuurwerk uit de categorie F1 en F2 worden afgestoken. Vuurwerk uit categorie F3 is verboden. Onder die categorie valt: knalvuurwerk, enkelshotshuizen, vuurpijlen en knalstrengen. Het kopen van vuurwerk, met uitzondering van F1 vuurwerk, mag alleen op 29, 30 en 31 december. Per huishouden is maximaal 25kg aan vuurwerk toegestaan. Tot slot is illegaal vuurwerk verboden. Door deze regels te overtreden riskeer je een boete. De regels rondom vuurwerk kunnen per gemeente verschillen. Het is daarom aan te raden om dit zelf nog eens na te kijken voor de zekerheid.

Onze tip

Ben je nog op zoek naar de perfecte manier om het nieuwe jaar in te gaan. Dan hebben wij de tip voor jou. Met de Fireball Funke van Funke Vuurwerk weet je zeker dat je op een gepaste manier afscheid neemt van dit jaar. Deze cakebox is toegestaan, want deze valt onder de F2 categorie. Deze box knalt in 80 seconden 200 schoten de lucht in. Wat ons betreft is dit een echte aanrader!