Villa laten bouwen in Hengelo

In Hengelo zijn de laatste jaren veel nieuwe wijken gebouwd. Dit heeft als gevolg dat er nog een aantal kavels beschikbaar zijn. Wij hebben laatst een nieuwe villa laten bouwen op de Landsmanserve. Bij het bouwen van een villa komt veel kijken, daarom delen wij de belangrijkste ervaringen in dit blog.

Samenwerking met een architect

Voordat de villa daadwerkelijk gebouwd kon worden moest de villa eerst ontworpen worden. Wij hadden wel onze eigen ideeën over deze villa, maar het compleet ontwerpen van onze eigen villa ging ons de pet te boven. Daarvoor zijn wij opzoek gegaan naar een architect Hengelo. Wij kwamen uit bij 01 Architecten. Met keuze uit moderne villa’s, jaren ’30 villa’s, landelijke villa’s en stadsvilla’s wisten wij zeker dat onze villa naar wens ontworpen kon worden. In het gesprek met de architect is geluisterd naar als onze wensen, behoeften en financiële mogelijkheden. Uiteindelijk kwam de architect met een evenwichtig en verantwoord ontwerp dat perfect aansloot bij onze ideeën.

Van tekening tot huis

Nadat wij akkoord hebben gegeven op de definitieve tekening, werden een aantal werkzaamheden in gang gezet. Allereerst worden de bouwaanvraagstukken voorbereid. Dit houdt in dat er offertes worden opgevraagd bij de constructeur. Daarnaast wordt archeologisch onderzoek gedaan en daarnaast ook onderzoek naar de draagkracht van de grond. Alles wordt technisch verder uitgewerkt en vervolgens worden ook alle vergunningen aangevraagd. Als dat allemaal geregeld is kan de bouwaanvraag worden gedaan. Dan is het wachten totdat deze is goedgekeurd. Als deze is goedgekeurd wordt dit gepubliceerd en kan er 6 weken bezwaar worden gemaakt. Als dit niet gebeurt, kunnen de prijzen bepaald worden. Bij een akkoord kan de bouw beginnen.  

Verkopen oude huis

 Onze bouwaanvraag werd gelukkig goedgekeurd. Nadat de bouw van onze villa is begonnen, konden wij ons focussen op de verkoop van ons oude huis in Almelo. Daarvoor gingen wij op zoek naar een Makelaar Almelo. Deze makelaar heeft ons enorm geholpen met de verkoop van ons oude huis. Zo leerden wij dat de focus moest komen te liggen op de presentatie van het huis. Kamphuis makelaars gaven hier veel aandacht voor. Daardoor was ons oude huis snel verkocht en konden wij in onze nieuwe villa intrekken.